keddy

5 maj, 2014

Eldstäder & skorstenar

Det finns många olika typer av eldstäder och det är vårt jobb att hjälpa dig att välja rätt. Vi kan det mesta från kakakelugnar och kassetter till täljstens- och gjutjärnskaminer, och vi har ett bra samarbete med flera kaminbutiker i Västsverige.

Vid ett personligt hembesök kan vi om du så önskar diskutera oss fram till den bästa lösningen för just ditt hus.

Skorstenar
Val av skorsten är också viktigt, inte bara utseendet utan också funktion, storlek och dimension skall beaktas. Vårt samarbete med flera av marknadens ledande leverantörer hjälper er att välja rätt skorsten till just er kamin.

Skorstensrenovering
Vilken metod använder man? Det är en viktig fråga. Man hör talas om slamning, dragning, glidgjutning och alla betyder samma sak. Det är när man putsar insidan av murstockskanalerna med ett keramiskt bruk för att jämna ut sidorna och samtidigt täta till. Den metoden är bra om man vill behålla lite värme i murstocken.

Den andra metoden är att installera ett insatsrör eller ett slags slang. Vid den här metoden använder man ett dubbelmantlat, rostfritt och böjbart rör för att täta till. Den här metoden används då murstocken är så dåligt att glidgjutning skadar snarare än förbättrar kanalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *